Zell am See Kaprun

Europa Skiregion Zell am See Kaprun is een zeer veelzijdig skigebied met een ruim aanbod aan pistes in alle diciplines. Daarbij komt dat u bijna het gehele jaar kunt skiën en snowboarden op de gletsjer van de Kitzsteinhorn in Kaprun tot een hoogte van ruim 2900 meter (de Kitzsteinhorn zelf heeft een hoogte van 3203 meter.

Last minutes Zell am See Kaprun


Last minute Zell am See Kaprun – Vrijuit

Zowel de kwaliteit van de sneeuw, de goed geprepareerde pistes en de vele off piste mogelijkheden maken Kaprun tot een paradijs voor elke wintersporter. Niet voor niks worden in dit gebied veel trainingen en examens gehouden voor verschillende wintersport diciplines. De opleiding van Snowsports Academy tot Anwärter skileraar of snowboardleraar wordt ook in dit gebied uitgevoerd.

Het totale skigebied van Kaprun en Zell am See bestaat eigenlijk uit drie losse gebieden, te weten het skigebied van de Schmittehöhe in Zell am See, de Maiskogel in Kaprun en de Gletsjer van de Kitzsteinhorn. Met de skibus kunt u reizen tussen deze verschillende gebieden en uw skipas is daar overal geldig.

Zell am See

Zell am See is een gezellige plaats en is met ongeveer 10.000 inwoners een grotere stad in Salzburgerland. Zell am See ligt aan het grote meer Zell dat een diepte heeft van 68 meter. in de winter is het meer lange tijd bevroren en zijn meerdere wandelwegen sneeuwvrij gemaakt waarop u vanuit de Altstad diverse plaatsen kunt bereiken.

In de winter zijn in Zell am See dikwijls spectaculaire skishows te bewonderen, waarbij ook het schans springen niet wordt vergeten.

Zell am See beschikt over een treinstation, waarvandaan u met de taxi of de bus verder zou kunnen rijden naar onder andere Kaprun of Saalbach Hinterglemm. Daarnaast kunt u in het gezellige centrum heerlijk eten en drinken op één van de vele terassen of lekker shoppen of genieten van de prachtige architectuur van de Altstad.

Kaprun

Kaprun ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden van Zell am See en is een echt Oostenrijks bergdorp met een gezellige dorpskern waar u nog tot in de kleine uurtjes kunt Genieten van de après ski.
In Kaprun komt u ook voor een sportieve fietsvakantie of juist om Heerlijk te ontspannen te midden van de magische Alpen.

U vindt in Kaprun een rijk aanbod aan hotels, pensions en restaurant. Het eten is over het algemeen goed en de borden worden rijkelijk gevult. Enkele aanraders zijn Kitz und Bitter, Dorfskrug en de Baumbar.