Sölden

Sölden is een grote moderne plaats diep in Oostenrijk. Gelegen in het Ötztal op een hoogte van ruim 1300 meter. Sölden is een bedrijvig dorp met een ruim aanbod in apres ski en Nightlife, verder beschikt deze plaats over veel shopping faciliteiten voor sport, mode en sieraden.

Het Skigebied kent drie toppen boven de 3000 meter, twee gletsjers en een afdaling van 15 km tot in het dal van Sölden. De pistes vanaf de middenstations tot in het dal zijn redelijk smal en voor de beginner wellicht een grote uitdaging. Boven de boomgrens bevinden zich de brede pistes van blauw tot zwart. Zeker wanneer de zon schijnt kunt u prima uit de voeten op de zeer brede gletsjer. Mocht u het geluk hebben van veel verse sneeuw dat is Sölden voor de off piste riders een waar walhalla.

Last minutes Sölden


Last minute Solden Otztal Arena – via Booking.com

Het grote aanbod aan grote moderne liften zorgt ervoor dat u ook in de drukke tijden redelijk snel de bergtoppen kunt bereiken. Het eten op de pistes is prima geregeld. Zo zijn er vele hutten en restaurants met een ruim aanbod van het wel bekende Oostenrijkse assortiment waarbij zelfs de Tiroler Gröstl en de Currywurst mit pommes vaak aanwezig zijn.

De zeer drukke hoofdweg en de vele moderne gebouwen verplaatsen de oud Oostenrijkse stijl, de kneuterigheid en rust van de bergen naar de achtergrond. Het skigebied schakelt geen verschillende plaatsen aaneen en het ontbreken van echte pistes (in Sölden komen drie gleitwegen tot het dal) tot in het dal brengen u wel een andere beleving van Oostenrijk in vergelijking met plaatsen als Saalbach Hinterglemm of Gerlos.