Gerlos

Gerlos is een klein, maar gezellig dorp in het zeer grote skigebied van de Zillertal Arena.

Gerlos staat bekend als Nederlands dorp en dat is ook niet vreemd. Gedurende het gehele seizoen kunt u uzelf prima redden in het Nederlands en hoort u ook in de ápres-ski voornamelijk Nederlandstalige nummers. Gerlos is dus een gemakkelijke instap voor Nederlanders die voor het eerst op wintersport vakantie gaan en de Duitse taal en gebaren nog niet machtig zijn.

Hotels Gerlos

Bekijk meer hotels in Gerlos >>

HOTEL FERIENHOF  ca. 200 m van het centrum met winkels en restaurants ca. 750 m van de skilift skibushalte voor het hotel

HOTEL JÄGERHOF centraal gelegen in een sneeuwzeker gebied, mooie wellnessfaciliteiten, kamers tot 4 personen

Bereikbaarheid

Gerlos ligt op ruim 1300 meter hoogte en is daardoor vrij sneeuwzeker. Om het dorp te bereiken met de auto zult u de Gerlospass moeten rijden. Al worden de wegen in Oostenrijk zeer goed schoon gehouden, bij sneeuwval blijft het belangrijk dat u de sneeuwkettingen gebruikt, zowel naar boven als naar beneden.

Skigebied Gerlos

Het skigebied van Gerlos, Zell am Ziller, Köningsleiten en Gerlosplatte beschikt over vele liften en een groot assoriment aan breede pistes in vele gradaties met een totale lengte van 169 km. Het Funpark, de vele pistekilometers en de hoge sneeuwkwaliteit maken dit skigebied tot een walhalla voor zowel de beginnende wintersporter als de proffessionele riders.

Zillertal Arena

Het skigebied van Gerlos behoort tot de Zillertal Arena, een enorm gebied met pistes in alle gradaties. Daarbij hoort tevens het skigebied van Mayrhofen, de Harakiri (de stijlste afdaling van Oostenrijk met 78%) en de Hintertuxer gletscher.

Skischool

Uiteraard kunt u in de winterperiode uw technieken bijschaven in verschillende diciplines (skiën, snowboarden, off piste). Zowel de allerkleinsten als de welgeforderde profi’s kunnen terecht bij de onderstaande ski- en snowboard scholen

Michi’s Schischule
Hotzone
Schischule Gerlos Total

Apès ski

Gerlos staat bekend om zijn Nederlandstalige Après ski bij de verschillende bars kun je als Nederlander de meeste nummers meeschreeuwen, zelfs als je al wat biertjes achter de kiezen hebt. Tien bier verstaan ze in Gerlos allemaal. De meest bekende après ski tenten zijn:

Cin Cin
Countryclub
Little London

Links

VVV Gerlos